Ny VD och koncernchef Oleter Group

Published On: november 7, 2022

Den 7 november tillträder Klas Elmberg rollen som VD och koncernchef för Oleter Group.

Klas kommer närmast från Coor där han under 14 år haft flera ledande roller, såsom vVD Coor Sverige, VD Coor Norge och nu senast Group CFO. Klas har även lång erfarenhet som managementkonsult på Accenture.

– Jag är mycket glad att Klas ansluter till Oleterkoncernen som VD och Koncernchef. Klas har stor erfarenhet av att leda och utveckla decentraliserade serviceorganisationer där det lokala affärsmanna- och entreprenörskapet är en central del av verksamhetens DNA. Med ett tydligt ledarskap och erfarenhet från både Private Equity och en börsnoterad verksamhet kommer Klas addera ytterligare kompetens till Oleterkoncernens redan starka organisation. Styrelsen ser fram emot att tillsammans med bolaget, under Klas ledning, fortsätta att utveckla Oleter Group, säger Jo Lunder, styrelseordförande.

– Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med alla duktiga kollegor inom Oleterkoncernen, styrelsen samt våra kunder, leverantörer och övriga partners. Oleterkoncernen och dess bolag har en stark position på marknaden samtidigt som det finns goda möjligheter och utveckla både verksamheten och branschen ytterligare. Jag tar mig an min nya roll med entusiasm och ödmjukhet, säger Klas Elmberg.

För frågor eller ytterligare information vänligen kontakta:

Klas Elmberg, tillträdande VD och koncernchef Oleter Group
Mail: klas.elmberg@oletergroup.se
Telefon: +46 70 385 16 12

Jo Lunder, styrelseordförande Oleter Group
Mail: jolunder@cigalep.com
Telefon: +47 900 80842